09.08.2022
Почетна / Градина / Вести / Д-р Бибан: Не, храната не е лек за секого

Д-р Бибан: Не, храната не е лек за секого

„Не е точно тврдењето на некои нутриционисти кои велат дека храната може да го излекува секого. Точен е фактот дека храната води до излекување и обнова на здравјето, но само на оној кој вистински и целосно ќе ја прифати правилната исхрана како начин на лекување. За жал, засега тоа се многу мал број на пациенти. Оние пациенти кои прифаќаат само дел од здравата исхрана, оние кои не можат да се совладаат себеси во контролата на старите навики и консумирање на нездрава храна, тие пациенти всушност никогаш нема да ја прифатат исхраната како лек и за нив доживотната фармација набавена во аптека ќе има многу поголемо значење како неопходен дел од нивниот животен стил.

Исхраната е дел од медицината „Животен стил“. Таа медицина не се препишува на рецепт, не се купува во аптека, таа медицина е наменета за оние кои се на повисоко вибрационо ниво на скалата на хуманиот развиток.“

Facebook статус: Д-р Јадранка Бибан

Види

Рибата која има проѕирна глава

Длабоко во морето постојат риби кои имаат проѕирна глава наречени „Macropinna microstoma“. На неа, се …