07.12.2023
Почетна / Градина / Чувајте си и вие амајлија со каменот на среќата

Чувајте си и вие амајлија со каменот на среќата

Жадот е главен камен со повеќе нијанси, најмногу ретко се среќава благородниот светлосин жад. Поврзан е со подмладување и внатрешна трансформација, со победата над Р почеток во човекот.

Со милениуми е консидериран како благороден камен на среќата. Затоа, како во културите на далечниот исток, така и во традициите на двата американски континента, од него биле изработувани многу видови на амајлии и заштитни предмети.

Белиот жад е медицински, ја нормализира работата на бубрезите. Потемнувањето на каменот предвидува несреќа. Зборува за тоа дека вие сте непоправлив и упорни сте во своите заблуди.

Тој има способност да го лекува телото и помага при заболувања на бубрезите. Во древноста жадот се користел за мазнење на брчките и за подобрување на уринарниот систем.

Тој има изразено Кардиопротективно дејство, но претставува и одличен стимулатор на сите органи за излачување на токсините т.е.  Урино – гениталниот систем и бубрезите.

Одличен е кога треба да се третира уринарниот систем, посебно бубрезите.

Овој минерал можете да го набавите во дуќанчето кај ДЕКО – Македонски Рубин

Види

Корисните својства на пашканатoт

Иако пашканатот не е меѓу повеќето кои го консумираат прехранбените производи кај нас, неговите здравствени …