Почетна / Градина / Вести / Чувајте некои од овие животни за да бидете здрави

Чувајте некои од овие животни за да бидете здрави

4. Риба

Аквариумските риби се најдобриот лек за стрес. Истражувањата покажуваат дека треба да ги гледате рибите само 30 минути на ден за да се релаксирате, за да го нормализирате пулсот. Рибите се совршен начин да се заборави секојдневната грижа и да се релаксираат.

5. Зајаци

Зајаците се омилени миленичиња за многу вознемирени луѓе и деца кои треба да ги развиваат своите моторни вештини. Кохабитацијата со ова животно ќе ви помогне да ја надминете анксиозноста, а докажано е дека го намалуваат нивото на агресија.

Види

Чудо: Рибарот спасил бела ајкула долга 6 метри : Погледнете како таа му се заблагодарува секој ден (Видео)

Арнолд Поинтер редовно лови покрај брегот на Јужна Австралија. Пред неколку години, тој забележал огромна …