Почетна / Градина / Вести / Чувајте некои од овие пет животни за да бидете здрави

Чувајте некои од овие пет животни за да бидете здрави

4. Риба

Аквариумските риби се најдобриот лек за стрес. Истражувањата покажуваат дека треба да ги гледате рибите само 30 минути на ден за да се релаксирате, за да го нормализирате пулсот. Рибите се совршен начин да се заборави секојдневната грижа и да се релаксираат.

5. Зајаци

Зајаците се омилени миленичиња за многу вознемирени луѓе и деца кои треба да ги развиваат своите моторни вештини. Кохабитацијата со ова животно ќе ви помогне да ја надминете анксиозноста, а докажано е дека го намалуваат нивото на агресија.

Види

Живеел пред 140 милиони години – Едно од најголемите животни кои воопшто се движеле по земјата откриенo во Аргентина

Научниците открија фосили во Аргентина на можеби најстариот познат член на група диносауруси познати како …