20.05.2022
Почетна / Градина / Вести / Човек застанал да фотографира крави. Еве што направила едната од нив (Видео)

Човек застанал да фотографира крави. Еве што направила едната од нив (Видео)

Никогаш не знаете кога на некој ќе можете да му помогнете. Тоа некогаш може да се случи во моменти кога најмалку очекувате и можете да биде доста очигледно или како во овој случај доста суптилно, пишува Македонија Денес.

Дејв поминувал покрај прекрасна фарма во Канада, кога застанал покрај патот за да ги фотографира кравите. Тоа бил совршен момент за фотографирање, среќни кафеави крави шетал по зелената трева, а зад нив имало чисто сино небо.

Дејв бил воодушевен од глетката, но кога погледнал поблиску сфатил дека постои поголема причина зошто токму тука застанал. Кравите уживале, биле на место со доволно трева со мало езеро во кое можеле да се изладат. Тоа што ги чувало на место е електричната града која ги спречувала да избегаат и се загубат. Кравата по име Фло сепак се нашла во неволја. Дејв ова не го забележал, но кога погледнал поблиску, сфатил зошто Фло се однесува чудно. Таа не била смирена и сталожена како другите крави. Наместо тоа удирала по земјата и чекорела напред назад. Дејв тогаш забележал новородено теле под оградата.

Дејв со стап ја кренал огадата за да го турне телето кон неговата мајка. Можел да забележи дека телето младо затоа што папочната врпца се уште изгледала свежо. Со малку мака Дејв успеал да го подбутне телото под оградата, кон неговата мајка, Кога го сторил тоа, ги известил фармерите за тоа што се случило.

Source: Worried Mama Cow Asks Man To Rescue Her Newborn Calf by WildCreatures

Види

Сакаше да ја истепа неговата сопруга: Еве што направи кучето за да ја спаси

Сакаше да ја истепа својата сопруга: Погледнете на следната страна што направи нејзиното куче за …