19.08.2022
Почетна / Градина / Вести / Човек хранел гладен волк цела зима. После четири години волкот направил нешто неверојатно…

Човек хранел гладен волк цела зима. После четири години волкот направил нешто неверојатно…

Маж од Алјаска додека се движел низ снежна рамнина случајно забележал волк. Уморен и гладен, волкот лежел и не можел да се движи.

Мажот не се замислил ниту минута. Се доближил до волкот, ја споделил својата храна со него и го покрил со своето волнено палто. Таа зима не било лесно да се лови плен, па затоа мажот одел секој ден на истото место и го хранел волкот.

До пролета волкот собрал сила и си заминал. Човекот не жалел, таква е природата. Од време на време се сеќавал за неговиот стар другар но животот продолжил со вообилаеното темпо.

Поминале 4 години. Човекот си ги вршел секојдневните обврски во домот кога слушнал виење на волк. Тогаш тој погледната во блиската шума до неговиот дом каде се покажале 4 волка.

Но потоа се појавил оној волк кој тој го хранел. Животното не ја заборавило добрината на човекот и по толку многу време, дошоло да му го покаже неговото семејство.

Извор: Делчево Денес

Види

Неговата душа e полна со љубов: Тој стигна од Калифорнија до Њујорк за да спаси питбул (Видео)

Кога душата ти е полна со љубов: Тој извозе од Калифорнија до Њујорк за да …