18.08.2022
Почетна / Градина / Вести / Четири растенија со кои нема да имате комарци

Четири растенија со кои нема да имате комарци

Маточина

Расте во форма на грмушка и има скромни барања: успева и на сонце и на сенка. Нејзините листови можат да послужат за чај и да ги бркаат сите инсекти, особено комарците од дворот или терасата.

Види

За лекување на карцином помага црн боз

Црниот боз е исклучително корисно растение. Растението црн боз има кичесто жолто-бела боја и цвета …