05.07.2022
Почетна / Градина / Вести / Четири растенија со кои нема да имате комарци

Четири растенија со кои нема да имате комарци

Босилек

Најдобрата можна заштита од комарци е босилекот. Но оваа билка може да биде одличен додаток во разни сосови и салати. Билката треба да има доволно сонце и редовно да ги чистите и одржувате листовите. Кога ќе се појават цвеќињата, за жал треба да ги извадите, за да имаат добар вкус листовите.

Види

На која позиција треба да бидaт цвеќињата поставени во домот

Саксиите со цвеќе секогаш треба да бидат сместени во простории каде ќе имаат поволни услови …