Почетна / Градина / Вести / Чајот може да биде отровен ако неправилно го приготвите

Чајот може да биде отровен ако неправилно го приготвите

Излегува дека чајот што неправилно се приготвува на температура може да се претвори од ароматичен пијалок во отров, пишува AGRONEWS.

Чајот е природен производ што може да содржи опасни микроби, како што е салмонела. За да се минимизира ризикот од нив да паднат во организмот, експертите препорачуваат да ги вриете лисјата од чај со врела вода пет минути.

Чајот, кој е пијан подолг временски период, исто така може да биде опасен за телото. Во најдобар случај, тоа едноставно нема никаква вредност.

Според експертите на Роспотребнадзор, само правилно подготвени и свежи пијалоци можат да бидат корисни.

Пред да купите чај, експертите препорачуваат да ја проверите амбалажата – треба да се чува недопрено и обележано.

Види

Кој зеленчук се сее прв – тие толерираат пониски температури

На почетокот на пролетта, веднаш штом може да се култивира почвата, првиот вид зеленчук се …