06.12.2023
Почетна / Совети (страна 53)

Совети

Видови погодни за озеленување на камени ѕидови

Камените ѕидови првенствено се подигнуваат на места каде што има издиференцирана разлика во падот на теренот, но и онаму каде што еден обичен ѕид за меѓа со соседот може да прерасне во вистинско цветно доживување. Овие ѕидови се градат суви, односно камен – почва – камен (претежно со плочеста форма), …

Повеќе »

Со STIHL RE 98 успешно ќе ги исчистите скалилата, патеките, ѕидовите …

Апаратот за чистење со ладна вода под висок притисок STIHL RE 98 ја проширува палетата на STIHL чистачите. Овој апарат е едноставен за ракување и е наменет за домашна употреба. Со него може да се чистат автомобили, чамци, скалила, патеки, ѕидови, покриви, фасади…

Повеќе »

Отстранување на плевелот на природен начин

Во изминатата недела нашата екипа доби неколку прашања за тоа како да го контролирате плевелот во вашите тревници и градини. Сметаме дека тоа е прашање вредно милион долари, за кој не постои некој магичен трик да биде решено. Но, затоа е потребно малку трпение и посвета и секако дека од …

Повеќе »

STIHL MS 291 има штедлива и силна моторна пила со филтер што трае до пет пати подолго од вообичаено

Моторна пила STIHL MS 291 е изработена по висока технологија. Таа носи заштеда на гориво, а со еден филтер за воздух може да поминете до пет пати подолго од вообичаено. Таа е прилична силна и лесна за одржување.

Повеќе »

ШАМАНСКИТЕ КРИСТАЛИ – база за модерната дигитална технологија

За да биде функционален, кристалот треба да биде инициран и ставен во функција. Не е доволно само да го имаме, туку исто како со еден музички инструмент кој не може самиот да свири, треба секојдневно со него да вежбаме, да напредуваме и да го одржуваме. Еден клавир би можел со …

Повеќе »

Осветлување во дворот (прв дел)

Според енергетскиот извор, осветлувањето во градината може да биде со електрична енергија, соларна или со жив оган. Електричното осветлување на 220 V е масовно распространета. Неговата главна предност е силната осветленост која овозможува подобра прегледност. Од друга страна сепак тоа е енергетско, бара каблирање во градината, а истовремено постои и опасност …

Повеќе »

Мумио за бројни состојби и заболувања

Мумио е древен “чудотворен балсам”, и претставува сок од карпите. Луѓето со векови го нарекуваат “крвта на планината”. Уште од античките времиња, оваа материја е широкопозната на луѓето, бидејќи се користат за лекување на разни рани. Тешко се собира од карпите, акумулирани во таванот на пештерите, и истекува од пукнатините …

Повеќе »

Моторната пила STIHL MS 180 е компактна мала пила, а лесна и едноставна за употреба

Дрвја високи и до 60 метри, непристапни терени, лоши временски услови: професионалното шумарство е навистина тешка работа. За да постигнат најдобар учинок, професионалците треба да ја имаат и најдобрата машина: STIHL моторна пила. Моторната пила STIHL MS 180 е компактна мала пила за домашни потреби: сечење дрва за огин, камини …

Повеќе »