Почетна / Совети (страна 2)

Совети

Ефикасен метод како да извадите крлеж

Се зема мал шприц за еднократна употреба, и се сече нејзиниот врв. Се поставува врз крлежот, и внимателно се влезе. Крлежот излегува, а сите отровни материи кои успеал да ги вбризга во вашето тело, излегуваат надвор. Потоа треба да третираме со алкохол или некое дезинфекционо решение. Ако не ви се …

Повеќе »

10 собни растенија кои не бараат премногу грижа

Можеби сте меѓу оние луѓе кои едноставно немаат ни време, ниту доволно желба да грижат за собните растенија. Растенијата знаат да бидат природни филтратори и да го прочистуваат воздухот во вашиот дом. Затоа, ако сте мрзливи во овој поглед, прочитајте кои цвеќиња се најпогодни за вас. Аспарагус – расте на …

Повеќе »

Дали да одбереме зимзелено или листопадно дрво?

Поделбата на дрвјата на листопадни и зимзелени понекогаш ни создава двоумење во однос на тоа што бараме. Секое од нив си има свои предности и недостатоци. Дрвјата имаат повеќе бенефиции, вклучувајќи: – Сенка; – Намалување на температури и ветерот, – Заштита на почвата Тие се елемент на вертикален пејзаж. Сигурно, …

Повеќе »

Домашно ѓубриво за орхидеи – за само 14 дена ќе ги натерате да расцветаат

Сигурно секој сопственик на убави орхидеи мора да се соочи со следнава ситуација кога омиленото растение упорно одбива да цвета, а има многу светли зелени листови и расте добро. Во овој случај треба да му помогнете на вашиот домашен миленик и да го стимулирате неговиот цвет. Еден од начините да …

Повеќе »

Ова е каменот кој привлекува пари и богатство

Познато за овој полудрагоцен камен е тоа дека го стабилизира високиот крвен притисок, а особено е благотворен за лекување на заболувања на дишните патишта, срцеви заболувања и псоријаза. Неговото име е „Тигресто Око“ поради нијансите на златно-жолта, кафеава и црна боја, како и поради ефектот кој го даваат преливајќи се …

Повеќе »

Моторните пумпи за наводнување AGRINA идеални за Вашите потреби и потребите на Вашите растенија

Во жешките летни денови, потребата за вода на Вашите култури е се поголема. Посетете го дистрибутерот на AGRINA за Македонија, компанијата Синпекс ДОО (Sinpeks DOO), и изберете соодветна моторна пумпа за наводнување која е согласно Вашите потреби и потребите на Вашите растенија. AGRINA нуди решенија за секого, со дефинитивно највисок …

Повеќе »

Двор во Дојран во рустикански стил кој ќе го освои вашето внимание

Дојран е едно од најубавите места на Македонија, а тоа го докажуваат многуте фотографии и искуства на сите што го посетиле ова мало рајско место. Прифатете дека “рустицизмот” е комбинација на суровост и максимално поедноставување на декор. Стилот се потпира исклучиво на природни материјали. Некои луѓе мислат дека да се …

Повеќе »

Треви и тревни штетници (прв дел)

Тревите му припаѓаат на видот на монокотиледони и се една од најбројните растителни заедници на планетата. Познати се над 600 родови на треви со околу 10.000 видови. Во средна Европа се познати околу 50 родови со околу 200 вида. И покрај толку големиот број на тревни видови, за потребите на спортските …

Повеќе »