Почетна / Градина / Животни (страна 3)

Животни

Од каков вид е змијата пронајдена на патот Богданци – Стојаково?!

Пронаоѓачите велат дека за прв пат гледаат таков вид змија во нивниот крај. Но, каков вид е змијата што ја пронајдоа? Според фотографиите, според шарите и должината таа многу наликува на Бурмански Питон.  Тој е најголемиот питон и еден од шесте најголеми змии во светот, жител на подрачјата со дождливи шуми …

Повеќе »

Вреди ли да те касне змија за 3798 долари? (Видео)

Туристка била нападната од змија откатко се обиде да ја бакне. Случката била во паркот на змиите во Тајланд. На жената и било понудено да ја бакне змијата, па таа кога се наведнала не очекувала дека влекачот ќе ја касне. Веднаш потоа туристката била однесена во болница и како оштета …

Повеќе »

Снимен уште еден нов рис заловен на плен (дивокоза) во „Маврово“ (Фотографии)

Имаме нов рис! Младиот мажјак беше заловен на плен (дивокоза) во НП „Маврово“. По систематскиот преглед – земање крв, мерење и проверка – на рисот му беше ставен околувратник и тој беше ослободен. Ова е седмиот по ред рис заловен од страна на Македонското еколошко друштво, по неодамнешниот рис Бистри. …

Повеќе »

Интересни факти за кучињата што можеби не сте ги знаеле

– Далматинците се единствени кучиња кои што добиваат болест на зглобовите – Кучињата и луѓето се единствените живи суштества кои имаат простата – Кучешкиот мирис е приближно 1 милион пати подобар од човечкиот – Срцевите отчукувања кај кучињата се движат од 70-120 пати во една минута – Нормалната телесна температура …

Повеќе »

Жив доказ дека и животните имаат душа: Бик заплакал пред да го заколат

Биков е жив доказ дека и животните имаат душа. Оваа невообичаена работа е забележана во Хонг Конг кога фармер забележал солзи на неговото лице додека го носел на колење. Фармерот солзата кога ја видел ја сфатил како молба за помош, па решил да го поштеди бикот од смрт. -Кога дојдовме …

Повеќе »

Савана е највисоката мачка во светот

„Savannah Islands Trouble“ се вика највисоката мачка со цели 48,26 сантиметри. Овие димензии беа доволни за Савана да се запише во светски признатата книга според Гинис. Се наоѓа во Невада, а овие димензии се постигнати на 30ти Октомври 2011 година.

Повеќе »