Почетна / Градина (страна 30)

Градина

И Алпите може да љубоморат: Погледнете каква бајка е Осогово во зима

Осогово во зима е новиот наслов кој ќе го привлече вашето внимание за денес. Фотографиите се од Инстаграм пријатели кои викендов беа во искачување на врвот Руен на Осоговските планини. Погледнете дел од прекрасните зимски пејсажи кои што тие ги направија, објавени на Facebooк страната „Со грижа до бериќет“

Повеќе »

Совети од GARDENA: Како да го уредите вашиот балкон!

Доколку немате куќа со двор, а живеете во стан, не значи дека немате можност и начин за максимално да уживате на балконот во текот на годината. За многумина од нас, балконите им служат за чување на велосипеди или за простирање нашите алишта но, со малку креативност и труд ние можеме …

Повеќе »

Савана е највисоката мачка во светот

„Savannah Islands Trouble“ се вика највисоката мачка со цели 48,26 сантиметри. Овие димензии беа доволни за Савана да се запише во светски признатата книга според Гинис. Се наоѓа во Невада, а овие димензии се постигнати на 30ти Октомври 2011 година.

Повеќе »

Создавање тревник, дренажа и подготовка на почвата

Изгледот на вашиот двор најмногу зависи од вашиот тревник. Пред создавањето на тревникот најбитно е да утврдите дали на локацијата ви се наоѓа на сончево место или не. Постојат и треви кои се од комбиниран карактер и тоа сонце – сенка. Освен ова потребно е да ја утврдите pH вредноста …

Повеќе »

После три години си го пронашол своето куче: Погледнете ја нивната средба

Кучето на еден човек исчезнало пред неколку години. Тој движејќи се во градот каде што живеел после цели три години успева да го пронајде на улица. Погледнете го моментот кога се нашле еден со друг:

Повеќе »

Го носат принцезите и естрадните ѕвезди: Зошто и вие треба да си набавите барем едно камче „Сафир“

Сафир е син драгоцен камен, еден од вариететите на минералот корунд (Алуминиум оксид). Името доаѓа од латинскиот збор sapphiru, што значи син. Поредок вид е “Сафирот ѕвезда” кај кој кристалната структура е таква што при фокусирано светло од било кој правец во рефлексијата се покажува ѕвезда со 6 зраци. Другиот …

Повеќе »

Чај од врба – волшебен хормон за растенијата (Видео)

Наместо да купувате синтетички и скапи производи за прихрана на растенијата, лесно можете да направиме 100% природен, еколошки и слободен хормон кој го стимулира растот и заштитува од патогените организми. Погледнете го видеото:

Повеќе »