Почетна / Градина / Хортикултура (страна 6)

Хортикултура

20% намалување на целиот асортиман во Хорти Ексерт МК во пресрет на есента

Септември е одличен месец за разубавување на вашиот двор, одличен месец да внесете зеленило во вашиот живот. Во градината на Хорти Експерт МК, можете да купите растенија за вашиот двор од шарената палета со кои располагаат, каде ќе бидете пречекани од професионалците во хортикултурата кои што ќе Ви помогнат за …

Повеќе »

Како успешно да ги пресадите растенијата

Растението треба да се пресади тогаш кога ќе се утврди дека саксијата станала претесна за него, или кога хранливата вредност на земјата е намалема во толкава мера што не може да се зголеми на друг начин, туку само со пресадување – додавање на свежа плодна земја. Потребата за пресадување може …

Повеќе »

Како да се грижиме за растенијата во есен

Со доаѓањето на есента некои растенија од градината треба да се вратат дома. Тие имаат потреба од посебна грижа и внимание во овој момент. Повеќето растенија во затворен простор се вадат во текот на летото во градината или на терасата. Тие се чувствуваат прекрасно на свеж воздух. Откако сепак времето залади, …

Повеќе »

Атрактивна зимзелена грмушка која е одлична за обликување и комбинирање со други растенија

Euonimus Bravo е атрактивна зимзелена грмушка која е одлична за обликување и комбинирање со други растенија. Мали и компактни растенија високи до 60 см. Таа е вечнозелена грмушка или ниско дрво. Лисјата се сјајни, малку остри на краевите. Цветовите се зеленикави, без декоративен ефект. Поднесува позиции на сенка. Лесно се …

Повеќе »

Градина во Англија, дело на Nicholsons Plants Forestry Landscapes

Градината која ќе имате можност да ја видите на фотографиите се наоѓа во Англија. Дизајнирана е од компанијата Nicholsons Plants Forestry Landscapes, со седиште во Северен Астон. Погледнете ги фотографиите:

Повеќе »

Најдобриот начин да се заштитите од несакани погледи, звуци, прејака светлина и прашина

Повеќето луѓе што имаат двор имаат и жива ограда. Таа може да биде доста практична. Може да служи како заштита од несакани погледи или да биде добар филтер за звуци, прејака светлина а најчесто за прашина. Треба да се внимава при избор на вистинскиот вид на жива ограда, што секако …

Повеќе »

Хорти Експерт дворови: Приватна градина во Скопје под падините во елитната населба Водно

Хорти Експерт МК денес е водечка компанија во областа на хортикултурно уредување на објекти за живеење, резиденцијални и деловни објекти и јавни парковски површини и производство на декоративен саден материјал, како во Македонија така и во регионот, особено во Грција, Австрија,Србија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Албанија и Косово. Погледнете …

Повеќе »