Почетна / Градина / Хортикултура (страна 34)

Хортикултура

Веќе се е полесно: Наместо да сеете, подигнете бусен трева за вашиот двор

Иако постојат илјадници сорти на трева, таа обично спаѓа во една од двете категории: или трева за топла сезона или сезонска трева за ладно. Како што сугерира името, топлите сезонски треви почнуваат да растат, како што времето се загрева во пролетта и продолжува да расте низ жешките летни месеци. Топлите …

Повеќе »

20% намалување на целиот асортиман во Хорти Ексерт МК во пресрет на есента

Септември е одличен месец за разубавување на вашиот двор, одличен месец да внесете зеленило во вашиот живот. Во градината на Хорти Експерт МК, можете да купите растенија за вашиот двор од шарената палета со кои располагаат, каде ќе бидете пречекани од професионалците во хортикултурата кои што ќе Ви помогнат за …

Повеќе »

Атрактивна зимзелена грмушка која е одлична за обликување и комбинирање со други растенија

Euonimus Bravo е атрактивна зимзелена грмушка која е одлична за обликување и комбинирање со други растенија. Мали и компактни растенија високи до 60 см. Таа е вечнозелена грмушка или ниско дрво. Лисјата се сјајни, малку остри на краевите. Цветовите се зеленикави, без декоративен ефект. Поднесува позиции на сенка. Лесно се …

Повеќе »

Хорти Експерт дворови: Приватна градина во Скопје под падините во елитната населба Водно

Хорти Експерт МК денес е водечка компанија во областа на хортикултурно уредување на објекти за живеење, резиденцијални и деловни објекти и јавни парковски површини и производство на декоративен саден материјал, како во Македонија така и во регионот, особено во Грција, Австрија,Србија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Албанија и Косово. Погледнете …

Повеќе »

Голема aкција на СИТЕ растенија во ФОЈА

Септември е месец во кој температурите полека опаѓаат, стануваат пријатни за работа и разубавување на дворот, терасата, балконот, па дури и кровот од куќата или зградата. Токму затоа, Градинарски центар ФОЈА реши да ви понуди 20% попуст на СИТЕ растенија. Акцијата трае од 03.09. до 30.09. За повеќе детали повелете …

Повеќе »

Покривање на падини

При изборот на грмушести видови за покривање на закосени површини, кои во градината најчесто претставуваат благи падини, треба да се внимава на изложеноста на падината, односно дали да се употребат светлољубиви видови – доколку се работи за сончева изложеност (присојна страна) или сенкоподносливи видови – на осојна страна. Најчесто се …

Повеќе »

Како да направите рабници во градината

Рабниците може да направат прекрасна колор композиција, да се распоредат како прстен околу дрвјата, да ја одделат патеката од тревниците. Користа од нив е двојна. Од една страна исполнува чисто декоративна функција, а од друга страна става граница помеѓу градината, ги зајакнува краиштата на подот и не дозволува врз неа …

Повеќе »

STIHL-Позади секој добро уреден двор, стои квалитетна машина

Македонија е подрачје каде на голем број места, за да уживате во природа, ќе Ви биде потребна алатка, со која успешно ќе се справите со дивиот растеж. Со моторните тримери или моторни коси, или пак со професионалните модели популарно наречени моторни чистáчи, можете да направите толку многу нешта на отворен терен: …

Повеќе »