06.07.2022
Почетна / Градина / Хортикултура (страна 23)

Хортикултура

Прекрасни идеи за комбинирање на камења и растенија во вашата градина!

Прекрасни идеи за комбинирање на камења и растенија во градината! Вам ви останува да си набавите УКРАСЕН КАМЕН БЕЛ КАМЕН по ефтина цена. За нарачки на бел камен контактирајте на телефон 079 230 152 или на Facebook ТУКА. Компанијата ќе ги достави до вашата лична адреса!

Повеќе »

Леандрите се прекрасни, но многу отровни грмушки

Секој дел од оваа прекрасна грмушка е отровен (стебла, лисја, цвеќиња, семенски кутии и семиња) Внесување дури и мала количина на растението може да доведе до стагнација, повраќање, дијареја, проблеми со срцето, кома, па дури и смрт. Олеандерот е омилен особено за постарите жени. Тие со години го одгледуваат во …

Повеќе »

14 идеи на декорација на дворот со теглички

Сите имаме дома купишта тегли кои не ги користиме и само зафаќаат простор. Затоа погледнете неколку направи сам идеи  како да ја декорирате градината или терасата. Со помош на старите тегли може да имате уникатни свеќници, вазни, ламби, саксии, дури своевидна билна градина. Следните предлози се многу лесни за реализација …

Повеќе »

Ова е второ највисоко дрво во светот

Секвоја е вид на дрво за која се смета за едно од највисоките во светот. Мајкл Николс, за „National Geographic“, направил преубави фотографии од второто најголемо дрво во светот. Дрвото се вика „Претседателот“, и се наоѓа во националниот парк во Сиера Невада. Обично овие типови на дрвја, растат и до …

Повеќе »

Погледнете каков парк изработи Хорти Експерт МК на кровот на Домот на градежници

Површината на покривот на Домот на градежници каде се случувале многу културни настани стана зелена. Големата реконструкција се направи по примерот на покривот на ГТЦ, кој беше огромен успех и го посетија повеќе од 100.000 луѓе за само една година. На овој простор успешно се засадија десетици садници дрвја и …

Повеќе »

Мулчот ја подобрува структурата на почвата и е вистински декор во градината – Каде да го набавите во црвена, жолта и кафена боја?

Низ долгата историја на хортикултурното производство забележана е употреба на различни типови на мулчери. Мулчирањето, или прекривањето на површината околу растенијата, порано било употребувано исклучиво кај декоративните растенија, грмушки и дрва и за таа намена обично била користена разградлива – органска материја (листови, слама, компост). Денес се коритстат различни мулчери …

Повеќе »