18.08.2022
Почетна / Градина / Вести / Брахми ja подобрува функцијата на мозокот и ја подобрува меморијата

Брахми ja подобрува функцијата на мозокот и ја подобрува меморијата

Др. Оз неколку пати во неговата емисија ја препорача билката Bacopa monnieri или добро позната како Брахми. Билка за подобрување на функцијата на мозокот и подобрување на неговата меморија.

Д-р Оз рече Bacopa Monnieri ќе ве направи попаметни, ќе ја подобри вашата меморијa и ќе ви помогне да се фокусирате подобро. Bacopa билката исто така се користи за олеснување на стресот и им помага на луѓето да се фокусираат подобро во стресни ситуации. Истата за разлика од седативите (кои го успоруваат умот) Bacopa Monnieri ја подобрува менталната јасност, фокус и расположение.

Брахми е многу важна билка од Индија која во ајурведската медицина се употребува повеќе од 3000 години.

Види

За лекување на карцином помага црн боз

Црниот боз е исклучително корисно растение. Растението црн боз има кичесто жолто-бела боја и цвета …