06.07.2022
Почетна / Градина / Вести / Билката која ме спаси од смртоносниот РАК

Билката која ме спаси од смртоносниот РАК

Човек од соседна Бугарија раскажува за неговиот пат во животот и борбата со чумата на 21 век-рак.

Неговата приказна на многумина им дава надеж, а зошто е тоа така прочитајте па ќе дознаете!

„Во 2002 година ми открија тумор во мозокот – бениген. Веднаш бев примен во „БЛД – Софија“ на операција. Туморот беше голем 5/5 см, но операцијата помина успешно. За мене неврохирурзите во оваа болница се најдобри во Бугарија.

По две години се покажа дека туморот е рекурентен (метастатски карцином) и е со речиси иста големина. Требаше да ми се направи нова операција – тогаш располагаа со ласерска техника и операцијата помина, но се покажа дека сум добил парализа на левата рака, и нога. Го испитуваа туморот и се покажа атипичен.

Тогаш отидов на онкологија и следеше радиотерапија, но и тоа не помогна – туморот повторно се повтори и се наметна нова операција. По неа отидов на рехабилитација и таму, за моја среќа, се сретнав со еден човек кој ми го промени животот. Тој сподели со мене дека бил болен од рак на бубрезите. По операцијата се покажало дека е неуспешна и му давале од 3 до 4 месеци живот.

Потоа се сретнал со некоја жена која му кажала за една билка и начинот на подготовка на лек од истата. Билката се вика  бозел – да прецизирам – поточно претставува грмушка која расте во пустините и околу речните канали, (во Македонија ја има во изобилство) – се бере плодот, кој личи на боровинка и е со речиси иста големина.

Извор: faktor.mk

Види

Задолжителната храна за имунитет

Загадувањето на воздухот, нездравата храна и премногу стрес остават белег врз здравјето. Експертите ја препорачуваат …