09.08.2022
Почетна / Градина / Хортикултура / Атрактивна зимзелена грмушка која е одлична за обликување и комбинирање со други растенија

Атрактивна зимзелена грмушка која е одлична за обликување и комбинирање со други растенија

Euonimus Bravo е атрактивна зимзелена грмушка која е одлична за обликување и комбинирање со други растенија.

Мали и компактни растенија високи до 60 см. Таа е вечнозелена грмушка или ниско дрво. Лисјата се сјајни, малку остри на краевите. Цветовите се зеленикави, без декоративен ефект. Поднесува позиции на сенка.

Лесно се кастри и често се користи за жива ограда.

Редовната цена на Euonimus Bravo е 550 ден, меѓутоа до крајот на септември во ФОЈА можете да ја набавите со 20% попуст односно за 440 ден.

 

 

За повеќе во Градинарскиот центар ФОЈА или ТУКА

Види

Свиленото дрво, познато како „Албиција“

Албицијата (Albizia julibrissin), позната уште како “свилено дрво” е вид од родот Албиција. Ова широколисно …