01.12.2023
Почетна / Градина / Алкална диета: Лек за канцер од 1923 година на германскиот научник Ото Хајнрих Варбург

Алкална диета: Лек за канцер од 1923 година на германскиот научник Ото Хајнрих Варбург

Основната причина за рак е откриена во 1923 година, но многу малку знаат за тоа, бидејќи вистината е скриена од фармацевтските индустрии.

Во 1931 година, германскиот научник Ото Хајнрих Варбург ја доби Нобеловата награда за откривање на основната причина за рак.

Д-р Ото Варбург открил дека карциномот е резултат на антифизиолошки сили и антифизиолошки начин на живот.

Со анти-физиолошка диета и недостаток на физичка активност, телото создава кисела средина. Клеточната киселост е причина за ослободување на кислород.

На сите нормални клетки им е потребен кислород, но туморите можат да живеат без него.

Во својата работа „Тумор метаболизам“, Ото Варбург вели дека сите ракови се карактеризираат со два основни состојби: киселост во крвта и хипоксија.

Научникот исто така открил дека клетките на туморот се анаеробни (не апсорбираат кислород) и не можат да преживеат во присуство на високи концентрации на кислород. Туморните клетки можат да преживеат само со гликоза и во околина без кислород.

Здравите клетки без 35% кислород можат да се претворат во клетка на рак за само два дена. На сите нормални клетки им е потребен кислород, но клетките на туморот можат да живеат без кислород. Ова е карактеристично правило, резимира д-р Варбург.

Според него, карциномот не е ништо друго освен одбранбен механизам кој има некои клетки на телото кои преживеале во кисела средина без кислород.

Киселината или алкалната состојба се мери со ЈЗ чии вредности се движат од 0-14, каде што 7 е неутрална зона. 0-7 е кисела средина и 7 до 14 е алкална средина.

Важно е да се знае како киселата или алкалната храна влијае на здравјето, бидејќи клетките за успешно функционирање ќе треба да бидат во зоната на ПЗ само над 7.

Здрава личност има pH на крв од 7,4 до 7,45.

Ако вредноста на PH на некое лице е под 7, таа личност е во кома.

Храна што ја зголемува киселоста на организмот:

рафиниран шеќер и сите негови деривати,
производи од животинско потекло (млеко и сирење),
сол,
рафинирано брашно и сите негови деривати (тестенини, колачи, бисквити),
леб,
маргарин,
кофеин (кафе, црн чај, чоколадо),
алкохол,
цигари,
секоја зготвена храна (варењето уништува кислород и ја зголемува киселоста на храната),
целата индустриска преработена конзервирана храна која содржи конзерванси, вештачки бои, вкусови, стабилизатори и многу повеќе.

Храна што го алкализира организмот:

Сите сурови зеленчуци. Суровиот зеленчук произведува кислород за разлика од оние термички обработени.
Плодовите. Плодовите произведуваат многу кислород.
Водата е важна за производство на кислород. Хроничната напнатост е многу важна и е причина за повеќето дегенеративни заболувања.
Движењето му дава кислород на целото тело. Седечкиот начин на живот го уништува здравјето.
За здрав начин на живот, соодветно е храната да биде 60% алкална. Треба да се избегнуваат производи кои се претежно кисели, како што се газирани индустриски пијалоци, рафинирани шеќери и сите засладувачи.

Не ја злоупотребувајте солта, користете ја што е можно помалку.

За болните луѓе, идеално е 80% од храната да биде алкална и да ги избегнуваат сите штетни производи.

Кај карциномот, советот е да се алкализира организмот колку што е можно.

Хемотерапијата не лечи рак, напротив, ја зголемува киселоста на организмот.

Хемотерапијата ја зголемува киселоста на организмот до таква мерка што телото мора да започне да троши резерви на кислород и за да ја неутрализира киселоста ги жртвува минералите пронајдени во коските, забите, ноктите и косата.

Види

Завршено хортикултурно уредување од Хорти Експерт на приватна куќа во централното скопско јадро

Враќањето на природата во градот, иако не е нова идеја, тоа е сè поголем императив …