18.08.2022
Почетна / Градина / Вести / Ако видите вакво нешто во вашиот двор не приоѓајте – Еве зошто!

Ако видите вакво нешто во вашиот двор не приоѓајте – Еве зошто!

Претпсотавуваме дека немате видено нешто вакво. Ова се печурките „прсти на мртов човек“ или „Xylaria polymorpha“, а нивниот изглед е прилчично страшен.

Изгледаат како прсти на починат човек кои излегуваат од земја, а вистината е уште почудна …

Погледнете го видеото:

Види

За лекување на карцином помага црн боз

Црниот боз е исклучително корисно растение. Растението црн боз има кичесто жолто-бела боја и цвета …