Почетна / Градина / 7 еко идеи за убава градина

7 еко идеи за убава градина

4. Лушпата од лук е идеална за цветовите на розите. Лукот е разноврсно средство за борба против сите видови цветни штетници. Зовријте од лушппата од лукот во водата, а кога ќе се олади, испрскајте ги растенијата во градината.

5. Парчиња лушпи од јајца за спектакуларни цвеќиња. Измешајте ги лушпите со домашен компост (ако немате, можете со обична почва) и со мешавината, посипете го дворот. Така ќе имате убави цвеќиња.

6. Талог од кафе за брз раст на растенијата. Растворете го остатокот од кафе во вода и измешајте со малку почва. Истурете го добиениот раствор најдобро кога ќе ги садите растенијата. Талогот од кафе е исто така корисен за внатрешните растенија. Едноставно не претерувајте за да немате спротивен ефект.

7. Вода од варени компири против плевелите. Истурете врз непотребните билки со него. Говедското месо со компир ќе ги замори корените и зовриената вода ќе ги уништи непотребните треви.

Види

Храна која доведува до предвремено стареење

Шпанскиот нутриционист Хелен де ла Фуенте Хидалго откри како да се избегне предвремено стареење. „Кога …