Почетна / Градина / Лек / 6 растенија во борба со токсините

6 растенија во борба со токсините

Мора да се признае дека прочистувањето на токсините со растенија не е толку брзо како методите со лекови или глад, но имаат меко дејство и се побезбедни за телото.

Вклучете некои од овие природни растенија или екстракти во исхраната, за да ги прочистите цревата од отрови, бидејќи тие се главната зона во која штетните материи се формираат и чуваат.

Се смета дека важно е да се осигура здравјето на црниот дроб и бубрезите, кои се основна ‘пречистителна станица’ во телото.

Глуварче

Оваа достапна билка може да се користи за салата или за чај. Таа помага обновувањето на црниот дроб по болести или ако тој е преоптоварен од консумирање на алкохол и тешки храни. Се конзумираат зелените лисја на глуварчето. Тие дејствуваат диуретично и исфрлаат токсини од организмот.

Млечен магарешки трн

Активната состојка на овие билки е силимаринот. Тој го заштитува црниот дроб од оштетувања и помага во неговата способност да се регенерира. Екстрактот од бел трн често се пие од луѓе кои имаат утврдено оштетување на ткивото на црниот дроб. Билката може да се конзумира со чај, но бидејќи силимаринот е малку растворлив во вода, добро е да се пие концентриран екстракт, освен ако не е со превентивна цел.

Куркума

Види

(ВИДЕО) Малигнен рак туку што изваден од операција на човек реагира и бега од оваa состојка

Наидовме на неверојатно видео на Фејсбук во кое, туку што изваден рак од човек, сеуште …