06.02.2023
Почетна / Градина / Вести / 5. ценети совети за собните растенија во зима

5. ценети совети за собните растенија во зима

1. Намалете го наводнувањето

Зимата е период на кратки денови, и ова повеќе или помалку ги потиснува цвеќињата. Ако не се почитува режимот за наводнување, водата може да предизвика многу штета. Престанете да ги наводнувате кактусите. Сукулентите можат да примаат вода на секои 2-3 недели или повеќе. Усогласете се со условите и барањата на видовите. На поинсетијата и треба редовно наводнување. Наводнете го кога ќе почувствувате дека површинскиот слој на подлогата е сува.

Види

Генетски инженеринг

Генетското инженерство е целина од биохемиски постапки со кои се модифицираат цели гени, нивни делови …