Почетна / Градина / 5. причини зошто треба да јадеме млад крoмид, особено зелениот дел: Еве што му прави на нашиот организам!

5. причини зошто треба да јадеме млад крoмид, особено зелениот дел: Еве што му прави на нашиот организам!

Започна сезоната на производство и продажба на млад кромид, а ова е одлична можност за сите што го консумираат да го зајакнат својот имунитет и здравје со консумирање на овој зеленчук.
И додека многумина главно го јадат долниот дел од младиот кромид, вистинската витаминска бомба всушност се крие во зелената боја. Зелениот дел од младиот кромид не треба да се фрла затоа што содржи состојки кои се одлични за нашето здравје.
Еве најмалку пет причини зошто младиот кромид е добар за јадење секој ден:

Види

Јабучар – македонскиот автохтон домат со тежина поголема од 1 килограм

Македонска автохтона сорта на домат, кој се карактеризира со уникатен вкус и арома, кои се …