Почетна / Градина / 5 причини да го посетите градинарскиот центар ФОЈА

5 причини да го посетите градинарскиот центар ФОЈА

Не постои полесен начин за релаксација и опуштање, од престој во убаво среден двор или тераса. Ниту пак друга активност како што е уредувањето на сопствениот двор, која ќе ни ја врати позитивната енергија и ќе направи да се чувствуваме продуктивни и среќни, пишува Радар.мк!

Човекот со допирот на земјата ја отфрла негативната енергија, воспоставува природен баланс…станува подобар човек! Не е случајно зошто источните народи толку многу време посветуваат на хармоничното уредување на својата околина, а јапонските градини претставуваат едни од најпосакуваните места за уживање.

Нашата радост е поврзана со сетилото за вид и мирис кои најдиректно влијаат на нашето однесување и енергија. Токму затоа доколку во својата потесна околина креираме зелена оаза која е хармонично уредена, а притоа таа е збогатена со волшебниот мирис на една Лаванда, Јоргован, Розмарин, Олеандер, Ловор, или декоративна крошна на некоја зимзелени садница, условите за опуштање сме ги обезбедиле!

Денес во ова наше стресно секојдневие, недостиг на време и трка по пари, многу малку се трудиме да си помогнеме сами на себе. А тоа некогаш е многу едноставно! Треба само да отидеме во најблискиот градинарски центар, да се посоветуваме со експертите и да купиме една декоративна садница. Преку нејзино садење, грижа и нега правиме добро за себе, за својата внатрешна енергија, а дефинитивно креираме поубава околина. Во Градинарски центар Фоја, посетителите можат да најдат широк асортиман на декоративни садници и да добијат совети за нивно одгледување. Воедно информации може да добиете на телефонот: 2 772 046, преку маил адресата fojako@yahoo.com или преку фејсбук страната https://www.facebook.com/GradinarskiCentarFoja/

Добрите градинари ги знаат тајните на правилното уредување на зелените површини!

Види

Храна која доведува до предвремено стареење

Шпанскиот нутриционист Хелен де ла Фуенте Хидалго откри како да се избегне предвремено стареење. „Кога …