Почетна / Градина / Вести / 39% од пеперутките и 9% од птиците исчезнале во Европа
Poster 01

39% од пеперутките и 9% од птиците исчезнале во Европа


Без итна акција во следната деценија, Европа нема да може да се справи со климатските промени.

Ова се наведува во извештајот на Европската агенција за животна средина, кој се објавува на секои пет години.

Заклучоците се дека ако не се реагира итно, жешките зраци би станале вообичаени на Стариот континент. Највисоки температури се измерени во Шпанија и Франција оваа година, според статистиката.

Во извештајот се наведува дека 39% од пеперутките и 9% од птиците исчезнале во Европа од 1990 година, што е голем удар за биолошката разновидност.

Види

Земете парче лук, ставете го на фластер и залепете го на кожа! Еве што ќе се случи

Лукот е еден од најдобрите природни лекови кој може да се менува место класичните антибиотици. …