19.08.2022
Почетна / Градина / 17 растенија што ќе ви помогнат да ослабете

17 растенија што ќе ви помогнат да ослабете

1. Пчелник / цветови / – 40 гр

2. Комунига / цветови / – 40 гр

3. Нане / цветови / – 40 гр

4. Агримонија / цветови / – 40 гр

5. Кантарион / цветови / – 40 гр

6.Сина жолчка / цветови / – 40 гр

7. Мајчина душица / цветови / – 40 гр

8. Врбинка / цветови / – 40 гр

9. Мелиса / цветови / – 40 гр

10. Слез / листови / – 40 гр

11. Коприва / листови / – 40 гр

12. Хмељ / конуси / – 30 гр

13. Глог / боја / – 40 гр

14. Резе / плод / – 20 гр

15. Анасон / плод / – 20 гр

16. Ленено семе – 20 гр

17. Коприва / корен / – 20 гр

Види

Естрагон – Растението на древните римјани

Естрагонот бил користен нашироко од Римјаните и Арапите. Се сретнува во флората на Сибир, Монголија, …