05.07.2022
Почетна / Градина / Вести / 12 работи што не ги знаете за Јужна Африка

12 работи што не ги знаете за Јужна Африка

8. Јужна Африка е дом на најмалите сукулентни растенија (помали од 10 милиметри), како и на најголемото дрво, Баобаб.

9. Опсерваторијата Садарленд во северен Кејп е едно од најпознатите геолошки места на Земјата, иако има вулкан таму, кој официјално се уште е активен.

10. Езерото Funduzi веројатно е единственото езеро со свежа вода, создадено од лизгање на земјиштето.

Види

На која позиција треба да бидaт цвеќињата поставени во домот

Саксиите со цвеќе секогаш треба да бидат сместени во простории каде ќе имаат поволни услови …