05.07.2022
Почетна / Градина / Вести / 12 работи што не ги знаете за Јужна Африка

12 работи што не ги знаете за Јужна Африка

5. Камените формации околу Барбертон во провинцијата Бумаланга припаѓаат меѓу најстарите во светот – тие имаат повеќе од три милијарди години. Тие се лесно достапни за научниците од НАСА, кои собираат знаење за развојот на животот на далечните планети. 6. Терапсидите се предци на цицачите и живееле пред повеќе од 200 милиони години, многу пред диносаурусите. Најголемиот број фосили на терапсиди се наоѓа во Кару. Денес овој дел е полу-пустинскиот.

7. Во Јужна Африка се наоѓа дијамантскиот рудник “Кимберли”, која се смета за најголемата дупка, ископана од човечка рака.

Види

На која позиција треба да бидaт цвеќињата поставени во домот

Саксиите со цвеќе секогаш треба да бидат сместени во простории каде ќе имаат поволни услови …