05.07.2022
Почетна / Градина / Вести / 12 работи што не ги знаете за Јужна Африка

12 работи што не ги знаете за Јужна Африка

3. Во пасиштата на Јужна Африка има 30 различни растителни и животински видови на квадратен километар – тоа е поголема разновидност отколку во тропските шуми.

4. Во Јужна Африка се наоѓа најголемиот во светот “кратер”, предизвикан од метеорит, до реката Ваал при Parys. Пред околу две милијарди години таму паднал метеорит – уште пред да имало дури кислород и многоклеточни животни на Земјата.

Види

На која позиција треба да бидaт цвеќињата поставени во домот

Саксиите со цвеќе секогаш треба да бидат сместени во простории каде ќе имаат поволни услови …