05.07.2022
Почетна / Градина / 10 собни растенија кои не бараат премногу грижа

10 собни растенија кои не бараат премногу грижа

Можеби сте меѓу оние луѓе кои едноставно немаат ни време, ниту доволно желба да грижат за собните растенија.

Растенијата знаат да бидат природни филтратори и да го прочистуваат воздухот во вашиот дом.

Затоа, ако сте мрзливи во овој поглед, прочитајте кои цвеќиња се најпогодни за вас.

Аспарагус – расте на речиси сите услови. Бара само едно нешто – да се прска во најголемата жештина.

Дрвото на животот – познато уште како “дрвото на парите”. Тоа не цвета, но не сака и да се преполева, како и темни места.

Цсиндапсус – едно од најчестите собни растенија. Феноменолошки брзо расте во секакви услови. Се наводнува 2 пати неделно.

Кливија – Цвета со големи светли бои до 2 пати годишно. Таа се прилагодува лесно, но не треба да се пресадува често во друга саксија.

Види

Ако сте од љубителите на егзотичните цвеќиња – Кој е цветот на страста?!

Ако сте од љубителите на егзотичните цвеќиња, пасифлората е токму за вас. Различна и убава …