Почетна / Градина / Вести / 10 идеи како да го позелените сопствениот живот

10 идеи како да го позелените сопствениот живот

Да  живеете зелено и не е толку тешко –  може да почнете веднаш, без поголем напор и финансиски трошоци. Еколошки одговорно однесување бара одреден напор бидејќи не е лесно да ги промените навиките и да се присилите  на нешто ново.

Ако сакате да го позелените сопствениот живот, тоа можете да го направите речиси преку ноќ, без големи трошоци и со малку добра волја.

Шишиња за една употреба

Ослободете се  од зависноста за користење на пластични шишиња за една употреба и користете вода од чешма која е далеку најефтина. Користете шишиња за повеќекранта намена кои можете со години да ги полните со свежа вода кога одите на излет и тренинзи.

Сапуни

Наместо гелови за туширање кои доаѓаат во пластични шишиња а со тоа ствараат  големи количини на ѓубре, купете добри сапуни чие картонско пакување може да се рециклира.

Мирување

Знаеме дека уредите во standby состојва трошат колеми количества на струја, иако воопшто не ги користиме. Затоа, ние уште еднаш ве потсетуваме да се стави крај на непотребната потрошувачка и едноставно целосно да ги  исклучите сите апарати кога не ги користите (особено ако одите на пат).

Види

Технологија за анализа на квалитетот на сточната храна за прв пат ќе се воведува во Северна Македонија

Денеска во Битола се одржа првата од циклус обуките за анализа на квалитетот на сточната …