Почетна / Градина / Лек / Зошто во Мексико не слушнале за дијабетис и каде живеат најдолговечните луѓе во светот

Зошто во Мексико не слушнале за дијабетис и каде живеат најдолговечните луѓе во светот

buy Fincar online uk 24/11/2017 Лек

follow Здравствениот статус на луѓето се влошува. Истражувањата покажуваат дека расте бројот на срцевите, белодробните и малигните заболувања.

Главен виновник за влошување на здравјето на глобално ниво се стресот, генетиката и лошата еколошка средина.

Сепак на планетата сеуште има места каде што луѓето се поштедени од некои хронични заболувања, кои пак на други места се значително распространети.

Болеста од која страда целата планета – дијабетис, речиси не ги разболе Мексиканците, а во Копер кањон, каде живеат индијанците Tarahumara, дури и не слушнале за дијабетес од тип 2.

Според лекарите тоа се должи на фактот дека жителите се хранат со производи кои содржат нерафинирани јаглехидрати, а како зачин го користат циметот, магданосот и белиот лук. Тие имаат и многу физичка активност.

Види

Лисјата од морковот помагаат за циститис и псоријаза

Во природата постои билка за секоја човечка болка. Листовите од морков, кои повеќето од нас …