Почетна / Градина / Вести / Змиите се плашат од ова, ставете го во дворот и нема никогаш да се приближат

Змиите се плашат од ова, ставете го во дворот и нема никогаш да се приближат

Дали знаете дека на змиите им пречи една работа?

За таа цел се препорачува мирис на нафталин како средство со кое може да ја заштитите околината околу вашиот дом од овие влекачи.

Затоа најдобро е да искористите некоја подлога на која ќе го поставите, за да не истече во вашиот тревник, па да предизвика други проблеми. Змиите го чувствуваат од далеку мирисот и нема да се доближат во негова близина.

 

Види

Идеи за уредување на мали дворови (Галерија)

Идеи за уредување на мали дворови