Почетна / Градина / Животни / ВИДЕО:Шанти слоницата свири на хармоника

ВИДЕО:Шанти слоницата свири на хармоника

Слонот Шанти од Националната ЗОО градина во Вашингтон знае да свири на хармоника со својата сурла.

Вчера се објави видео снимка на кој се гледа како 36-годишната азиска слоница свири на хармоника прикачена на нејзиниот кафез.

Според Деби Флинкман, која е чувар Шанти е музички талент и своите песни секогаш ги завршува со големо крешендо.

Од паркот нагласуваат дека слоницата сака да свири хармоника и дека тоа е нешто во што самата ужива.

Шанти е подарок на зоолошката градина од Шри Ланка.

Види

Што се случува кога змија ќе изеде Еж

На интернет се појави видео на голема змија – најверојатно Боа која се обидела да …