Почетна / Градина / Вертикални хидропони комплети, кои му овозможуваат на секого кој се занимава со земјоделие да расте вертикална градина

Вертикални хидропони комплети, кои му овозможуваат на секого кој се занимава со земјоделие да расте вертикална градина

click here 04/01/2018 Градина, Совети

apo metformin buy По потекло од Vyoming, Nate Storey и Paul Bennick го основаа Bright Agrotech во 2009 година, за да им помогне во револуцијата во земјоделството за малите бизниси, земјоделците и потрошувачите.

Неодамна, тие имаат воспоставено модуларни хидропони кули со двојна намена, вертикални хидропони комплети, кои му овозможуваат на секого кој се занимава со земјоделие да расте вертикална градина. Комплетот исто така им овозможува на локалните фармери да постават “кули”, кои се совршени за одгледување на растенија и се поставуваат директно во домовите, како дел од CSA проектот.

Имено, Storey изјавува дека инспирацијата за овој проект добила додела престојувала во Кина, и преку гледањето како нејзините пријатели одгледуваат и дистрибуираат растенија неефикасно. Bright Agrotech се надева дека ќе им помогне на земјоделците во одгледувањето на здрава и одржлива храна директно во своите домови.

Цената на овој интересен систем за одгледување на растенија изнесува 200 $.

 

Види

CO2 – лек за поголеми приноси

Употребата на јаглеродниот диоксид во пластеничкото и оранжериското прозводство претставува една од специјалните мерки за …