Овој убавец целосно ја заслужи славата како најубавиот коњ на светот

May 15th, 2017 | by Gradina Mug
Овој убавец целосно ја заслужи славата како најубавиот коњ на светот
Вести
0

Тој е од прекрасната раса фризиски коњи и целосно ја заслужи славата како најубавиот пастув на светот. Видеото со Фридрих Велики не престанува да го обиколува интернетот и да предизвикува восхит кај милиони луѓе низ светот

.За него имаат отворено и фејсбук страна со десетици илјади фанови, кои се зголемуваат секојдневно.

Тоа се коњи одгледувани во северна Холандија, а расата станува многу популарна, откако навлегува во видното поле на филмската индустрија.

Фризиските коњи учествуваат успешно во блокбастер продукциите како “Маската на Зоро” и “Хрониките на Нарнија”.

Уживајте во неверојатната убавина на Фридрих Велики.

Comments are closed.