Почетна / Uncategorized / Одлична можност за набавка на садници на медоносни растенија

Одлична можност за набавка на садници на медоносни растенија

За успешно пчеларење покрај усовршената технологија на пчеларење, потребна е и добра пчелна паша. Задача и цел на секој пчелар е да го зголемува бројот на медоносни билки во регионот каде што пчелари и со тоа да ги подобрува пашните услови и значително да придонесе за зголемување на изворите со нектар и полен за пчелните семејства.

Во таа насока, градинарскиот центар Фоја на сите пчелари по најповолни цени им нуди садници од следните медоносни билки:

Багрем (Robinia pseudoacacia);
Лаванда (Lavandula angustifolia);
Барбула (Caryopteris од видот Summer Sorbet).

За повеќе инфо контактирајте го Градинарски центар Фоја

Види

Индексот на цените во земјоделството кај инпутот е зголемен за 8.2 %, а кај аутпутот се бележи зголемување од 0.1 %

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените во земјоделството во август 2018 …