Одлична идеја за нашите земјоделци како да ги заштитат своите култури од студ

August 7th, 2017 | by Gradina Mug
Одлична идеја за нашите земјоделци како да ги заштитат своите култури од студ
Вести
0

Додека кај нас во Македонија речиси секоја година измрзнуваат овошките и другите земјоделски култури поради пролетниот студ и снег кој често се случуваат кај нас не е исто и низ Европа.

Следните фотографии доаѓаат од Швајцарија и можете да погледнете како тамошните земјоделци со оган ги заштитуваат своите земјоделски култури:

Овој е добар изум добро би им дошло на нашите земјоделци ова како идеја што можат и тие да ја направат, пишуваме meteomax.mk.

 

Comments are closed.