Почетна / Градина / Ново: Тракторска косилка со седиште VIKING MR 4082.1

Ново: Тракторска косилка со седиште VIKING MR 4082.1

Оние кои го сакаат нивниот тревник, со новата тракторска косилка сега станува исклучително удобна задача. Благодарение на нивниот компактен дизајн и мал радиус на вртење од 70 сантиметри, косилките со леснотија можат да се справуваат со тревниците со израснави дрвца, грмушки, и пречки. Типично за овој модел е тоа што моторот е од задната страна. Ова обезбедува оптимален поглед за градинарот во секое време.

Во однос на удобноста на корисниците, ниската рамка овозможува лесно монтирање и демонтажа со зафат, а исто така обезбедува доволно простор за нозе кога се седи. Не се потребни алатки за прилагодување на седиштата. Тоа е едноставно како во автомобилот. Едноставно под седиштето повлечете ја рачката и лизгајте го напред или назад седиштето. Висината на седиштето автоматски се прилагодува истовремено.

Со цел да се вози напред, градинарот ја турка рачката на менувачот на воланот напред и притиска на педалата како во автомобил. Обратно е подеднакво едноставно. Рачката се поместува во спротивна насока. Овој систем, специфичен за VIKING, е интуитивен за користење и обезбедува дополнителна безбедност и удобност за корисникот. Десната нога останува во иста позиција за време на сите маневри.

За време на косењето на тревникот, цврстата палуба за косење од челик ја сече тревата чисто преку целата ширина на сечење од 80 сантиметри. Ова се постигнува со помош на специјален водич за трева, кој ги фаќа тревите до нејзините рабови и ги влече во палубата.

Наменета е за огромни тревници. Има шестстепен менувач и механичка спојка за ножот. Има опција и за мулчење.

Корисникот не треба да ја демонтира за да ја испразни кутијата за трева. Тој едноставно може да ја повлече долгата, ергономски позиционирана лост, а кутијата веднаш се насочи нагоре.

Фабриката ВИКИНГ ги опремува машините со цврсто монтирана, интегрирана приколка. Ова, на пример, овозможува прицврстувачката приколка да биде безбедно прицврстена. Ова е корисно средство за транспорт на работни материјали, алатки или градинарски отпад.

Види

Во септември посадете нарциси и кринови

Во првите денови на септември во градината треба да ги засадите луковиците од нарцисите. Луковиците треба …