Никогаш поефтино до убав двор: Направете вашиот двор да изгледа модерно за многу малку пари

August 10th, 2017 | by Gradina Mug
Никогаш поефтино до убав двор: Направете вашиот двор да изгледа модерно за многу малку пари
Хортикултура
0

Lonicera Nitida се род грмушки или повивни ползавци, автохтони на северната полутопка.

Латинскиот назив Lonicera доаѓа од германскиот ренесансен ботаничар Адам Лоницер (1528-1586).

Голем дел се мразоотпорни повивни растенија, а остатокот се грмушести. Тие се ценети како градинарски растенија, бидејќи ги прекриваат и украсуваат оградите и помалку привлечните делови од градбите.

Таа е изджлива и исклучително отпорна грмушка. Се употребува за формирање ниски бордури, граници и одлично поднесува кроење. 

Издржува на сончеви и сенчести позиции.

Садниците можете да ги купите во Градинарски центар ФОЈА засадени во 3л саксии, со висина ≈30цм. Не заборавајте – акцијата трае до 01.09 по цена од 100 денари.

Погледнете во прилог неколку изведби од ова растение:

 

Comments are closed.