НАЈЕФИКАСЕН ЛЕК ПРОТИВ ПРВУТ: РАСТВОР ОД БРШЛЕН

October 17th, 2017 | by Gradina Mug
НАЈЕФИКАСЕН ЛЕК ПРОТИВ ПРВУТ: РАСТВОР ОД БРШЛЕН
Вести
0

Бршленот е важен дел од домашната апотека. Зошто не пробате да се излекувате со природни средства пред да се одлучите за хемија?

Сега ќе ви објасниме како се приготвува домашен раствор од бршлен кој ќе ви послужи за: бронхит, бело прање( овде се прават промивки на вагината), обилни менструации, болести на црниот дроб, упорна кашлица, првут. Единствено треба да внимавате и да се раководите според упатството – во големи дози бршленот е отровен.

Растворот од бршлен се приготвува многу лесно – една супена лажица од билката се вари 10 минути во половина литар вода. Течноста се цеди и се чува во стаклен сад, на суво и темно место. Се пие по 2 лажици три пати на ден.

Истиот раствор можете да го употребите ако имате проблеми со скалпот и првут. Доволно е само да ја исплакнете косата со истиот раствор после што косата не се измива со вода, а се остава така да се исуши. Може да додадете кон растворот и една супена лажица оцет за подобри резултати.

Извор: попара.мк

Comments are closed.