Почетна / Градина / На колку денови да ја прскате лозата

На колку денови да ја прскате лозата

Прскањето на лозите зависи од видот на препаратите кои се користат.

Правилата наведуваат:

Прскање со контактни спрејови се прават по секој дожд или 8-10 дена.

Ако се користат контактни системски фунгициди, прскајте 10-12 дена.

Кога се користат системски подготовки, прскајте на 12-14 дена.

Внимание:

За сите третмани, препаратите треба да се комбинираат за борба против одиум и мана.

Доколку е потребно, се додаваат инсектициди против штетниците или фунгицид против сиво гниење.

Прскањето почнува на 3-тиот и 5-тиот лист на винова лоза.

За останатиот дел од земјата можат да стартуваат во почетокот на мај со комбинација од горенаведените фунгициди за борба против оидиум и мана.

Види

Дрвјата го имаат одговорот за енергијата

Чистиот извор на гориво е само едно ветување од научниците кои имаат мисија да ја …