Почетна / Градина / Животни / Кучињата во Библијата се спомнати 14 пати, но затоа домашните мачки не се спомнати ниту еднаш …

Кучињата во Библијата се спомнати 14 пати, но затоа домашните мачки не се спомнати ниту еднаш …

Tastylia France 24/11/2017 Животни

http://thermograve.co.uk/portfolio-item/valentino-fsu/ – Куче по име Лајка, било прво во вселената во 1957 година

– Најстарата раса на кучиња е Салуки

– Најмалата раса на куче е Чивавата, што значи „мало куче на небото“

– Кучињата во Библијата се спомнати 14 пати, но затоа домашните мачки не се спомнати ниту еднаш

– Којотот е член на семејството КУЧИЊА, и неговото име „canis latrans“ значи куче што лае

– Постојат 701 тип на расни кучиња (иако ова е дискутабилно за многу луѓе)

– Кучињата и мачките, како и луѓето, се или лево или деснораки

Види

Тие помислиле дека тревата се суши, но кога погледнале подобро неможеле да веруваат на своите очи

Овој човек е член на организација за грижа на дивите животни. Членовите на ова здружение …