Почетна / Градина / Животни / Интересни факти за кучињата кои можеби не сте ги знаеле

Интересни факти за кучињата кои можеби не сте ги знаеле

– Далматинците се единствени кучиња кои што добиваат болест на зглобовите

– Кучињата и луѓето се единствените живи суштества кои имаат простата

– Кучешкиот мирис е приближно 1 милион пати подобар од човечкиот

– Срцевите отчукувања кај кучињата се движат од 70-120 пати во една минута

– Нормалната телесна температура кај кучињата е 39 Целзиусови

– Едно од три семејства чува куче

– Просечното куче има 42 трајни заби

– Првата изложба за кучиња била во САД, во Детроит, Мичиген, во 1857 година

– Првата Светска изложба на кучиња била во Белика Британија во 1859 година

– Просечниот број на легла што едно фертилно куче ги дава во текот на една година е 1, додека просечниот број на кученца родени во леглото е помеѓу 4 и 6

– Околу 75 милиони кучиња се чуваат во САД

– Како и бебињата кај луѓето, така и малите чивави се раѓаат со меко ткиво на главата кое се стврднува со годините

– Куче од расата Lundehune има 6 прсти и може да ги затвори ушите целосно

– 87 % од луѓето што чуваат кучиња зборат дека нивниот миленик доползува покрај нив или кај нивните нозе додека тие гледаат ТВ

Види

Што се случува кога змија ќе изеде Еж

На интернет се појави видео на голема змија – најверојатно Боа која се обидела да …