Почетна / Градина / Храна / Грејпрфутот и неговите корисни својства

Грејпрфутот и неговите корисни својства

buy tastylia online 22/11/2017 Храна

Долги години се сметало дека грејпфрутот е сорта на помело, додека во 1948 година цитрусовите специјалисти почнуваат да тврдат дека тој е случаен хибрид меѓу помело и портокал.

Грејпфрутот е опишан за прв пат во 1750 година од Грифит Хјуџис кој го нарекува “забранетиот плод” на Барбадос. Во 1789 година Патрик Браун истакнува дека овој плод расте во поголемиот дел од Јамајка.

За комерцијални цели грејпфрутот се одгледува главно во Јамајка и Тринидад, но наскоро се шири и во Бразил, Јужна Америка и Израел. Во 1945/46 година, САД, и главно Флорида, произведуваат рекордни 2 285 000 тони грејпфрут. Други земји, кои го зазеле производството на грејпфрут, се Мексико, Аргентина, Кипар, Мароко, како и некои области на Јужна Америка.

http://apacheip.com/services/abrasive-blasting Предности од грејпфрут:

Види

Јадете црви и инсекти

Необичен совет на еден американски научник по име Мајкл Баџет, експерт за инсекти. Тој тврди …