Почетна / Градина / Хортикултура / Градината Villa I Tatti

Градината Villa I Tatti

На прв поглед изгледа дека ова е една од ренесансите градини, за кои Италија е толку добро позната. Но всушност таа е дизајнирана во почетокот на 20-тиот век од англискиот научник и поет Џефри Скот, и уругваецот со образование од областа на архитектурата во Англија, Cecil Pinsent.

Види

Неверојатна уметност со камења од Стефано Фурлани

Неверојатна уметност со камења од Стефано Фурлани