Почетна / Градина / Животни / Гинисов рекорд: Највисокото куче во светот!

Гинисов рекорд: Највисокото куче во светот!

Големиот Џорџ е највисокото куче во светот. Висок е 1,92 метри, а живее во Таскон Аризона, САД.

Поради неговата висина сопствениците Дејвид и Кристин му имаат купено голем кралски кревет, каде тој спие.

Тие велат дека кога прв пат го земале бил 7 недели и неочекувале тој да порасне толку голем.

Големиот Џорџ има и своја веб страна и Фејсбук страница:)

Види

Што се случува кога змија ќе изеде Еж

На интернет се појави видео на голема змија – најверојатно Боа која се обидела да …