Животни

Македонските биолози го пронајдоа слепото ѕверче во пештерата Балтин – Leptinus testaceus
0

Македонските биолози го пронајдоа слепото ѕверче во пештерата Балтин – Leptinus testaceus

May 5th, 2017 | by Gradina Mug
На 18.2.2017 при посета на пештера Балтин која се наоѓа во близина на селото Зашле, од истражувачкото друштво на студенти биолози...
Пропаѓа македонското сточарство
0

Пропаѓа македонското сточарство

May 3rd, 2017 | by Gradina Mug
Пред колапс е македонското сточарство. Фармерите се доведени на работ на егзистенција бидејќи откупната цена на стоката е...
Ќе се вложат 140 илјади евра за подобрување на условите за сточарството
0

Ќе се вложат 140 илјади евра за подобрување на условите за сточарството

April 20th, 2017 | by Gradina Mug
Работите започнаа со реконструкција и проширување на пат на планината Сува Гора, над гостиварското село Чегране кој води до...
Погледнете кој непоканет гостин се обиде да влезе во Сити Мол
0

Погледнете кој непоканет гостин се обиде да влезе во Сити Мол

April 17th, 2017 | by Gradina Mug
Погледнете кој непоканет гостин се обиде да влезе во Сити...
Разгледана моменталната состојба на зголемено расфрлање на отрови во урбани средини
0

Разгледана моменталната состојба на зголемено расфрлање на отрови во урбани средини

April 11th, 2017 | by Gradina Mug
Вчера беше одржан состанок помеѓу претставници на Агенцијата за храна и ветеринарство, Државниот инспекторат за...
Бројот на козите кај индивидуалните земјоделски стопанства е зголемен за 15.6%
0

Бројот на козите кај индивидуалните земјоделски стопанства е зголемен за 15.6%

March 31st, 2017 | by Gradina Mug
Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2016 година, во споредба со 2015, вкупниот број на говеда е зголемен за 0.5%....
Производството на кравјо млеко во 2016 година е за 11.6% повеќе во однос на 2015та
0

Производството на кравјо млеко во 2016 година е за 11.6% повеќе во однос на 2015та

March 31st, 2017 | by Gradina Mug
Според податоците на Државниот завод за статистика, производството на кравјо млеко во 2016 година изнесува 403044 илјади литри...